vals gebit

Wanneer veel mensen aan een vals gebit denken dan komt al gauw het beeld van een los zittend gebit naar voren. Een gebit dat rammelt en klappert en dat door de mond heen zwerft. Gelukkig is dat beeld verleden tijd. Tegenwoordig wordt een vals gebit met zo’n precisie gemaakt dat het nauwelijks nog opvalt dat men geen eigen tanden meer heeft.

Nadat alle tanden en kiezen zijn verwijderd, dit gebeurt meestal in meerdere keren, dan wordt er een afdruk gemaakt van de mond van de patiënt. Aan de hand van deze afdruk kan er een goed passend gebit gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk om, wat minder fraaie aspecten van het eigen gebit, te vervangen door een gewenste aanpassing op het kunstgebit. Zo kan men de tandkleur of de vorm van bepaalde tanden of kiezen naar wens bij laten stellen.

Verder is het zeker niet meer nodig dat een vals gebit rammelt of door de mond gaat zwerven. Door gebruik te maken van implantaten kunnen valse tanden vast worden gezet aan de kaak. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om ze door middel van een kliksysteem uitneembaar te maken. Uiteraard kan men ook kiezen voor het vast laten zetten van het vals gebit op een zogenaamde brug van implantaten.

Een vals gebit hoeft dus niet langer te betekenen dat men elke avond het vals gebit in een bakje op het nachtkastje te rusten moet leggen. Men kan het gewoon inhouden tijdens de nachtelijke rusturen. Het vals gebit lijkt namelijk net echt.

Reacties zijn gesloten.