slechte tanden

Hoewel veel mensen het er over eens zijn dat mooie tanden niet alleen hun uiterlijk maar zeker ook hun gezondheid ten goede komen, zijn er echter talloze mensen die door het leven moeten met slechte gebitselementen.

Slechte tanden zijn niet altijd de oorzaak van slechte mondhygiëne. Het gebruik van bepaalde medicatie kan de tanden en kiezen eveneens aantasten en ze er geel uit laten zien. Een ontregelde hormoonhuishouding is ook niet goed voor de conditie van het menselijk gebit. Sommige voedingsmiddelen kunnen er ook voor zorgen dat tanden aangetast worden. Suikers in voedsel of dranken zorgen er namelijk voor dat de, in de mond aanwezige, bacteriën zuur produceren dat het glazuur van het gebit aantast. Dit geldt ook voor voedingsmiddelen en dranken die zuren bevatten. Deze zuren kunnen direct het gebitsglazuur aantasten.

Verkleuring van tanden wordt vaak ook gezien als een vorm van een slecht gebit. Deze verkleuringen kunnen optreden doordat iemand rookt, veel koffie, thee en/of wijn drinkt. Wanneer het glazuur van het gebit aangetast is dan zal er bovendien ook een gele verkleuring optreden doordat het tandbeen beter zichtbaar wordt. Het wit maken van tanden door bleekmiddelen heeft vaak alleen een tijdelijk effect. Hierna zullen de tanden opnieuw vergelen doordat het glazuur is aangetast door het bleekmiddel en het tandbeen beter zichtbaar wordt.

Andere redenen om een gebit slecht te noemen is de stand van de tanden en kiezen. Orthodontie kan in deze gevallen vaak een uitkomst bieden door de tanden recht te zetten en ze te herstellen.

Reacties zijn gesloten.