scheve tanden

Tanden zijn als het ware het visitekaartje van het gezicht. Gezonde en mooie tanden vinden veel mensen daarom erg belangrijk. Maar soms staan één of meerdere tanden niet netjes recht in de mond. Ook al heeft iemand nog zo’n prachtige tanden toch kunnen scheve tanden ervoor zorgen dat men zich erg onzeker voelt omtrent het gebit.

Maar scheve tanden zorgen niet alleen voor onzekerheid over het uiterlijk en de indruk die men op anderen achterlaat. Door de scheefstand van de gebitselementen kunnen er ook eerder cariës en ontstekingen aan het tandvlees ontstaan. Men kan de tanden in sommige gevallen namelijk minder makkelijk poetsen door de scheve stand waarin ze staan. Bacteriën worden dan minder goed verwijderd en hebben dus min of meer vrij spel. Orthodontie kan hiervoor in veel gevallen een uitkomst bieden.

Er zijn echter verschillende manieren om scheve tanden weer keurig recht te zetten. Zo kan men een zesmaanden-beugel gebruiken om in een half jaar het probleem letterlijk en figuurlijk recht te zetten. Dit in tegenstelling tot de conventionele beugels welke vaak enkele jaren gedragen dienen te worden eer er resultaat zichtbaar is. Men kan ook kiezen om door het plaatsen van een onzichtbaar plastic hoesje over de tanden. Deze methode zet scheve tanden in verschillende stappen weer recht. Het gebruik van facings kan ook de scheve stand van de tanden verbergen. Facings zijn plaatjes die gemaakt zijn van kunststof of porselein en die zo worden geplaatst dat de scheefstand van de tand niet meer te zien is.

Reacties zijn gesloten.