bleaching

Mede door de media wordt het beeld geschapen dat gezonde tanden wit moeten zijn. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd om bij tandverkleuring hun tanden te gaan bleken. Het bleekproces dat ook wel bleaching wordt genoemd kan zowel thuis gebeuren als in de tandartsstoel.

Wanneer er een verkleuring van de tanden optreedt kan deze, mits oppervlakkig en niet te sterk, worden verwijderd door goed de tanden te poetsen. Eventueel kan men dan gebruik maken van een zogenaamde whitening tandpasta. Sterkere verkleuring kunnen in veel gevallen verdwijnen wanneer de tandarts de tanden en kiezen grondig heeft ontdaan van tandsteen en de elementen van het gebit heeft gepolijst.

Is de verkleuring van het tandglazuur hardnekkiger of dieper en heeft het polijsten onvoldoende effect dan kan men kiezen om het gebit te laten bleken door de tandarts. Er zijn twee manieren om het gebit te bleken namelijkde zogenaamde home-bleaching die men thuis uitvoert of de in-office-bleaching welke plaatsheeft in de tandartsstoel.

Bij home-bleaching wordt door de tandarts er een mal gemaakt die precies om het gebit van de patiƫnt past. Thuis vult men deze mal met bleekmiddel (meestal in gelvorm) en brengt dit aan op de gebitselementen. De individueel passend gemaakte lepel, zoals de mal ook wordt genoemd zorgt dat het bleekmiddel op de tanden en kiezen blijft zitten , niet in de mond loopt en het tandvlees geen schade kan toebrengen. Na een, door de tandarts, bepaalde tijd wordt het bleekmiddel weer verwijderd. De in-office-methode werkt op eenzelfde manier alleen vaak veel sneller.

Reacties zijn gesloten.